Allmänt

PLANERA VÄL INFÖR KONTORSFLYTTEN

Bara tanken på att flytta kan ge dig rysningar längs ryggraden. För de flesta är det en tid med stor stress. Det är klart att det kan vara roligt att flytta, det vill säga byta lokaler eller bostad. När du väl har installerat dig på det nya stället så är du glad för att beslutet fattats. Men det gäller att överleva fram till dess, utan allt för stora skador. 

Nyckeln är naturligtvis att planera. Och att göra upp realistiska planer eller listor. Tro inte att du kan packa alla bokhyllor på en dag, eller att det går på en kafferast att tömma arkivet. Istället gäller det att delegera och göra det viktigaste först. Kanske börja i god tid med sådant som du inte behöver just då. Eller bo lite i kartonger ett tag, även om det kan vara frustrerande. 

Dags att byta kontor?

Du kan gå till väga på flera olika sätt. Ett alternativ är att göra allting själv. Packa, bära och flytta alla sakerna. Annars kan du välja alternativ nummer två som är det rakt motsatta. Du gör ingenting utan flyttfirman tar hand om allt samman. Det är ganska skönt att slippa delta, men för en del verksamheter så handlar det om pengar. Därför väljer många att packa själva men ta hjälp för själva flytten. När det är dags att byta kontor ska du kontakta https://likasombar.com/affarsomraden/kontorsflytt/

Eftersom tid är pengar så måste en kontorsflytt vara smidig. Du har inte råd att förlora dyrbar arbetstid, och det är något som flyttfirman måste vara medveten om. Det går inte att göra på samma sätt som vid en privat flytt. Därför är rådet att planera noga det absolut rätt. Gå igenom din plan med flyttfirman så att alla vet vad som ska göras och när. Det är viktigt att allting flyter på som det ska så att du så snabbt som möjligt kan fortsätta med dina arbetsuppgifter. 

Roligt med nya lokaler

Det kan betyda mycket för ett företag att få nya lokaler. För många så blir det en fräsch start som verkligen kan ge verksamheten en skjuts i rätt riktning. Såvida flytten inte drar ut på tiden eller saker går sönder när det är dags för att flytta. Med andra ord så måste du ha en bra flyttfirma som vet vad de håller på med. Lämna gärna över en hel del av ansvaret på dem, för det är deras yrke. De är proffs på att packa eller bära. Stor kontorsflytt kräver en hel del planering. 

Genom att anlita en väl renommerad flyttfirma kan du fokusera på annat. Det är inte bara packningen och bärandet som gör en flytt jobbig. Du måste byta adress, låta dina kunder få veta att du flyttat och planera för andra saker som bör fixas på det nya stället. Dina möbler kanske inte räcker till eller så vill du ha det nymålat innan du flyttar över allt. Med andra ord så finns det gott om saker som ska åtgärdas innan verksamheten är på plats. 

Fördelar med en flytt

Om du får lokaler i en bättre del av staden kan det påverka din verksamhet positivt. Gärna där det finns gott om parkering eller där folk ändå går förbi. Vad som är avgörande är naturligtvis vilken sorts verksamhet du driver. En butik har behov av att vara exponerad och att kunderna hittar fram. För ett kontor kan läget också vara viktigt men ofta så är själva lokalerna det som gör en flytt attraktiv. 

När kontoret flyttar kan du skapa nya bostäder. På sina håll har kontor hållit hus i stora lägenheter. De har byggt om så att det fungerat för ett företag. När de sedan flyttar kan det återigen bli aktuellt att göra i ordning lägenheter för privatpersoner. Eller så kan det vara en hel kontorsbyggnad som utryms av olika skäl och som någon förvandlar till ett pensionat eller hyreshus. Det finns så många möjligheter om du bara har lite fantasi och bra kontakt med banken. 

Vikten av att planera

Det är klart att du kan flytta så där lite på en höft. Men då kan du vara säker på att det blir extra jobbigt och att något går fel. Du klarar dig inte utan en god plan, speciellt om du ska byta kontor. Allting måste komma med, och andra saker sorteras bort. Genom att packa väl och märka kartongerna blir det lättare att packa upp. Ingenting glöms bort och allt kan ställas in i rätt rum redan från början. 

Kontakta en flyttfirma redan på ett tidigt skede. Om de är bra brukar de vara uppbokade, så du måste planera i god tid. De kan komma med goda råd om hur du ska gå till väga. Det går att lämna över allt på dem, att låta dem sköta flytten från början till slut. Egentligen kan det vara väl investerade pengar eftersom de är både duktiga och effektiva.