Blogg

GLASRÄCKEN POPULÄRT TILL DYRA VILLOR

Det finns olika trender och tendenser inom alla livets områden. När man hör ordet mode kanske första tanken går till kläder, men allt har sin tid. Inom heminredning finns det en hel del mode, och många tycker om att förnya sig genom att kopiera eller ta till sig de trender som finns. En av de senaste trenderna är att använda glas på ett helt nytt sätt.

161-5-glas-glasrackeGlas är så mycket mer än bara en fönsterruta, det är ett vackert och dekorativt material. Man kan använda det till så mycket, något som inredningsarkitekterna tagit fasta på. Det används till glasräcken, för att dela av ett rum utan att förlora ljus, man sätter in extra fönster och tillverkar möbler av glas. Med andra ord har det verkligen fått ett uppsving och används mer än någonsin tidigare.

Följa med i utvecklingen

Det säljs många tidskrifter som handlar om arkitektur och inredning, och en del presenterar helt fantastiska hem. De allra flesta kan ju inte leva på detta sätt, man har en vanlig lägenhet eller hus med alla dess begränsningar. Och tanken är inte heller att kopiera varje liten del av dessa lyxvillor eller takvåningar, utan att låta sig inspireras. Men sedan finns det flera små detaljer som faktiskt kan kopieras, och som passar lika bra i en lyxvåning som i en trea inne i stan. Glasräcken är just en sådan sak.

Dessa kan användas runt om en uteplats, till exempel, för att man ska komma riktigt nära naturen. Glas är starkt och går inte alls sönder så lätt, samtidigt som det är snyggt och elegant. Andra sätter upp ett räcke i trappen som går upp till övervåningen, återigen så ger det ljus och rymd till ett annars relativt litet utrymme. Välj ett glasräcke som går att använda inomhus och utomhus. Vare sig trappen är dubbel eller enkel så passar det bra ihop med de flesta material. Många har ju en trapp i trä, och glas är ett perfekt komplement.

När en viss inredningsdetalj blir mer populär så utvecklas den också mer än tidigare. Efterfrågan och tillgång är basen för affärsvärlden och när en sak är trendig så ser man hela tiden efter fler sätt att variera den. Resultatet är mycket bra för kunderna eftersom de får mer att välja mellan och samtidigt bättre kvalitet. Hitta mer information på www.glashem.se.

Leva som de rika

När man läser om hur de allra rikaste i världen lever så kan det tyckas som en avlägsen dröm. Men egentligen så behöver man inte vara så rik för att leva gott och ha ett vackert hem. Det som krävs är fantasi och inspiration, och kanske en god dos med vilja att göra saker själv. Expressen listar här de dyraste villorna där många har glasräcken. Om ens villa inte ligger i samma klass, utan är ett vanligt litet hus, så kan man i alla fall ha ett glasräcke. De flesta vill komma i kontakt med naturen och utnyttja de soltimmar som sommaren bjuder på. Eller så vill man kunna se vad som händer på nedervåningen redan från trappavsatsen.

Poängen är alltså att se hur de rika, och andra vanliga personer, lever och hur de inreder sina hem. När man ser det på bild kan det vara lättare att förstå vad en själv egentligen tycker om, samt vad som finns på marknaden. Sedan kan det ofta lätt anpassas till ens eget hem, en variant som passar in i miljön. Ett gammalt torp har sin egen speciella charm, och en nybyggd villa en annan. Med lite inspiration kan huset bli fantastiskt vackert och hemtrevligt, en miljö där alla kan trivas.