Blogg

BASTA TAVELVAGGEN MED AFFISCHER

Ett hem behöver dekorationer av olika slag för att göra det mer personligt och hemtrevligt. Vad man väljer att sätta upp är en fråga om smak och tycke, det är just detta som får varje hem att se helt annorlunda ut. Därför lägger många ner lite tid och eftertanke på att skapa ett hem som beskriver vem de är- och som de kan trivas i.

139-5-affischer-tavelvaggEn del tycker om en riktigt elegant stil med dyrbara, få saker. De sparar och lägger till dessa föremål ett i taget. Andra har ett brinnande intresse för en viss sak, det kan vara motorcyklar eller kaniner. Detta intresse brukar då ofta gå igen i hemmet, det syns vad personen eller familjen föredrar. Ett mycket bra sätt att dekorera, och samtidigt få in en del av sig själv, är genom bilder och tavlor.

Olika sorters tavlor

Det finns så många olika bilder att sätta upp på väggen, allt från inramade barnteckningar till stora oljemålningar. Ett bra val är affischer, de har en rad med olika motiv i regnbågens alla färger. Allt från filmaffischer till vackra landskap, kanske från ett ställe där familjen varit. Helt klart finns det affischer med motorcyklar eller kaniner, eller vad som än är ens intresse. Ett alternativ är att trycka ut sina egna bilder i storformat, det blir en riktigt personlig dekoration.

Något som är mycket viktigt, oavsett om det är en oljemålning eller affisch, är att ramen passar. Köp en smart snäppram och skapa precis det resultat du vill ha. Ett vanligt sätt att få upp flera bilder på samma vägg utan att det ser plottrigt ut är genom att ha en och samma färg på ramarna. På detta sätt kan man sätta upp en lång rad med bilder och affischer och ändå kommer det att ge en känsla av enhet och harmoni.

För poängen med dekorationer är ju att skapa hemtrevnad, att förvandla en kal vägg eller rum till en plats där alla vill vistas och där familjen trivs. Hemmet bör vara en liten oas, ett lugnt ställe där alla kan vila upp efter dagens slit. Eller ett aktivt hem, där alla kan känna sig fria att uttrycka sig. En tavelvägg kan vara lösningen, där alla kan välja vilka bilder ska sättas upp. Antingen kan man hänga dem direkt på väggen, eller så finns det smala tavelhyllor eller lister där de kan stå på rad. Alla får vara med och bestämma, men genom att välja samma färg på ramarna så blir det ändå en enda dekoration. SignMaster är ett ledande företag inom affischramar, skyltställ och trafikreklam.

Harmoni i hemmet

Det får inte vara för många färger eller föremål i ett rum för då kan det bli jobbigt för ögat, allt för många intryck. Men ibland har man samlat på sig flera skatter, för att inte tala om affischer eller andra bilder, som bara måste visas upp. Samma färg på ramarna är ett förslag som fungerar bra, eventuellt kan man också välja samma storlek på ramarna även om bilderna inte är lika stora. Så skapar man en tavelvägg med fina affischer skriver Expressen i den här artikeln. De har många bra förslag på hur denna vägg kan bli fokus i hemmet, och verkligen förvandla det till den där trivsamma oasen man önskar sig.

Vad harmoni i hemmet betyder kan ju variera ganska mycket. En del  tycker om när alla väggarna är vita, och möblerna går i en ljus nyans. Andra föredrar starka färger, som rött eller gult, ofta i kombination med andra lika starka, avvikande färgskalor. Vissa familjer tycker att vardagsrummet är det allra viktigaste och vill ha sköna soffor och häftiga dekorationer. Sedan finns det många som satsar allt på sovrummet, med vackra textiler, underhållning och allt annat de vill ha till hands.

Men en tavelvägg med affischer passar alltid in, för det är något man kan ha i vilket rum som helst. Det är ett bra sätt att samla ihop alla de bilder som familjen tycker om. Eftersom det är lätt att byta ut affischerna kan det också vara en bra ide’ att rotera dekorationerna, att byta ut affischerna med jämna mellanrum för att på ett lätt och billigt sätt förnya hemmet. Det viktiga är ju alltid att alla trivs.