Allmänt

FLYGRESOR OCH MAT FÖR RESEÄLSKAREN

De allra flesta människor älskar att resa – förmodligen då det ger ny inspiration och en möjlighet att under en period komma bort från vardagen, stress och alla måsten. En annan orsak är också att man under en resa får chansen att prova nya maträtter och spännande smaker man aldrig fått ta del av förut.

713-4-flygresor-och-mat-for-resealskarenJust flygresor och mat är ett hett ämne bland resenärer eftersom flygplansmat inte direkt är välkänd för att traditionellt sett vara god och smakrik. Detta är dock något som flygbolagen har tagit in i beräkningen på senare år och man kan numera därför hitta riktigt god mat även ombord på flygen.

En annan revolution på flygbolagsmarknaden är alla de mindre flygbolag som numera opererar på marknaden. Dessa har bidragit till en mängd olika förändringar och justeringar som de större bolagen har tvingats till – de allra flesta mycket positiva för resenärerna.

Även i Sverige ser man av denna trend med flera mindre flygbolag som flyger från olika städer i landet. Befinner du dig i södra delen av landet – Sparrow Aviation flyger från Kristianstad flygplats till ett flertal olika städer som till exempel Stockholm.

Fördelar med att flyga från en mindre flygplats

  • Det går snabbt! På en mindre flygplats är det färre köer och detta innebär att det tar kortare tid att handla mat eller checka in.
  • Kortare avstånd! Istället för att behöva springa till gaten efter att ha gått igenom säkerhetsdelen av flygplatsen kan du istället gå i lugn och ro. Till och med gater längre bort på flygplatsen ligger garanterat tillräckligt nära för att du skall hinna i tid till ditt flyg.
  • Det är personligt! Personalen på en mindre flygplats är mån om att varje resenär som faktiskt hittar dit skall känna sig speciella och de har ofta mer tid än på större flygplatser att se till att du har det bra.

Den som reser ofta vet att det inte alltid är lätt att äta hälsosamt när det gäller flygresor och mat. Dock är situationen långt ifrån densamma idag som den var för bara ett par år sedan eftersom många flygbolag idag erbjuder en mängd olika alternativ för den som vill få i sig mer näring även under flygresan. Ibland krävs det att dessa måltider bokas i förväg men oftast går det minst lika bra att beställa det man vill äta direkt på plats uppe i luften.

I en värld där det finns mängder av flygbolag och sajter online där man kan välja och vraka bland flygbiljetter är det inte alltid lätt att veta precis vilken typ av biljett och från vilket bolag. Det finns dock ett par saker man kan tänka på för att få en resa till bästa möjliga pris och med så hög bekvämlighet som möjligt.

Tänk på detta innan du bokar flygbiljett

  • Ta reda på din faktiska budget! Det är lätt att låta sig inspireras och lockas av exotiska resmål – eller kanske en weekendresa till huvudstaden – men det är sällan värt det att skuldsätta sig mer än nödvändigt för att resa. Genom att känna till sin budget blir det lättare att göra ett informerat val av flygbiljett.
  • Tänk på att tid på dygnet då du väljer att flyga kan påverka ditt pris. En avgångstid som är attraktiv för många blir ofta också dyrare än till exempel ett flyg som avgår tidigt på morgonen eller mycket sent på kvällen.
  • Ta några minuter för att kontrollera att flygbolaget du vill åka med är seriöst. Detta gör du enkelt online genom att skriva in dess namn. Du bör då nämligen få upp information om vad tidigare kunder tyckt om sin upplevelse och annan viktig information.
  • Se till att du förstår villkoren för din bokning! Om du mot förmodan är förhindrad att resa kan det vara skönt att känna till vilka regler som gäller.
  • Flygresor och mat – kontrollera att du kan få eventuella specialrätter ombord om du tex är allergisk.

Den som vill flyga från västkusten kan numera välja mindre flygplatser som exempelvis Halmstad. Nyfiken – nu går det att hitta flyg mellan Stockholm och Halmstad på Sparrow.se till låga priser. Genom att flyga från Halmstad får du snabb transport från punkt A till B och kan ägna övrig tid till viktigare ting.