Blogg

FORSOKTE AKA TAXI UTAN ATT BETALA

Taxi är ett smart sätt att ta sig fram när man har bråttom eller helt enkelt vill kunna åka smidigt och lätt dit man skall. Dessutom väljer många taxi då de befinner sig i en annan stad eller av någon annan anledning inte har tillgång till egen bil. Taxi är helt enkelt stort och marknaden växer hela tiden.

13-5-forsokte-aka-taxi-utan-att-betalaDet finns idag en mängd olika taxibolag att välja mellan – speciellt i de större städerna i Sverige – och det kan för den ovane vara svårt att veta vilket man bör välja. Taxi 020 i Sthlm är ett av stadens största taxibolag och ett val som många av Stockholms invånare såväl som turister och andra besökare gör.

Fördelar med att åka taxi

  • Det går fortare än allmänna kommunikationsmedel. Du åker enkelt och lätt från punkt A till B utan att riskera att ett tåg stannar i en tunnel, resenärer tar extra lång tid på sig att betala eller något annat liknande problem.
  • Du kommer direkt till dörren! I de allra flesta fall innebär taxi att du kommer så nära dörren dit du skall åka som det bara går. Du slipper helt enkelt att leta efter en parkeringsplats eller gå från en busshållplats eller tunnelbanestation.
  • Att välja taxi kan tyckas dyrt vid första anblicken men i längden kan du faktiskt spara pengar på en hel del olika saker genom att välja taxi. Du slipper parkeringsavgifter, utgångna tunnelbanebiljetter som gör att du måste köpa en ny på vägen tillbaka från ditt möte och andra problem.
  • Du slipper riskera att komma för sent! Detta gäller speciellt om du befinner dig i en stad där du inte känner till vägarna. Taxichauffören kan garanterat ta dig dit du vill åka utan problem och du slipper därmed att lägga tid på att hitta rätt.

Västmanlands Läns Tidning skriver i den här artikeln om hur två personer åkte taxi från Stockholm till Västerås men inte kunde betala – ett problem som taxichaufförer ibland råkar ut för. De som försökte åka taxi utan att betala kan förvänta sig ett åtal när och om de kan lokaliseras.

Taxibranschen har lagt mycket tid och pengar på att se till att både förare och resenärer kan vänta sig en säker miljö då man befinner sig i en taxi. Detta har inneburit att man idag i allmänhet kan känna sig säker i taximiljö.

Hur gör man då för att välja rätt taxibolag när man skall åka taxi? En del människor känner sig osäkra på hur de skall gå till väga men det finns ett par bra riktlinjer att använda sig av för att se till att man väljer rätt när man skall åka.

Tänk på detta när du skall välja taxibolag

  • Se över din budget och kontrollera gärna vilka priser de olika taxibolagen i den stad du skall åka har. Detta kan du ofta göra på nätet men går inte detta går det alltid bra att ringa eller höra sig för direkt vid en taxiplats där flera olika taxibolag oftast samsas om utrymmet.
  • Innan du skall ge dig av kan du med fördel också söka efter de olika taxibolagen online. Genom att göra detta kan du få värdefull information om vad tidigare kunder tyckt om sin upplevelse med bolaget och därmed försäkra dig om att du väljer ett seriöst bolag. Information är nyckeln till en trevlig upplevelse.
  • När du hoppar in i taxin – försäkra dig om att chauffören känner till adressen du vill åka till. Gör han eller hon inte det kan det vara bra om ni ser till att chauffören tar reda på detta innan ni far iväg. De flesta bilarna har idag GPS.
  • Sist men inte minst – se till att någon känner till att du skall ta taxi just den dagen. Det är som sagt i allmänhet alltid en god sak att låta någon veta vart man befinner sig – speciellt om man är på resande fot och inte hemma i sin egen stad. Man kan också lägga taxichaufförens identifieringsnummer på minnet – alternativt registreringsskylten.

Den som försökte åka taxi utan att betala när branschen var i sin linda kunde kanske räkna med att komma undan men idag finns det många sätt att identifiera personer som försöker sig på detta. I och med konkurrensen mellan flera olika taxibolag idag så har dock priserna pressats nedåt och man kan därför åka taxi billigare än någonsin.

Att ta sig fram i en ny stad – eller helt enkelt bara välja ett bekvämt alternativ i sin hemmamiljö – är ett smart sätt att sätta lite guldkant på sin vardag. Taxi hjälper dig att göra detta och då det är professionella förare kan man dessutom försäkra sig om att man kommer fram säkert. Duktiga förare är nyckeln för de allra flesta bolag som idag anställer taxichaufförer och ett utmärkt sätt att ge kunderna en bra upplevelse.