Blogg

INSPIRERA OCH MOTIVERA DE ANSTÄLLDA

Kommunikationen mellan arbetsgivaren och de anställda är mycket viktig, oavsett om den utförs personligen eller genom en representant. Alla behöver känna att de blir hörda och att man behandlas som en värdig människa. Ett sätt som en arbetsgivare kan uppmuntra sina anställda är genom att skicka iväg dem på events och föreläsningar.

821-4-motiveringKonferenser och möten har alltid varit en viktig del av arbetslivet. Man behandlar olika ämnen och situationer, det kan vara nyheter eller andra praktiska saker. Men något som allt mer tagit fart är inspirationsdagar och motiveringsevenemang. De flesta arbetsgivare har insett att det krävs lite extra för att hålla andan uppe på jobbet.

Events som passar alla

Det finns flera olika sorters events att välja mellan och det är inte alls svårt att anordna. Idag finns det ett flertal arrangörer som har erfarenhet och vet vad som fungerar bäst för de olika grupperna. Dels har man inspirationsdagar där duktiga talare tar upp olika ämnen som har att göra med just stämningen på arbetsplatsen och inställningen till de uppgifter man har att utföra. Det handlar mycket om att jobba hårt utan att tappa sugen, att se möjligheterna och inte problemen. Inspiration och motivation i koncentrerad form. På deras hemsida: talarformedlingen.se kan du läsa mer om deras inspirationsdagar i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Sedan är det naturligtvis upp till de enskilda arbetsgivarna att följa upp, gärna med diskussioner och förslag om förbättringar. Men ofta så blir det också helt naturligt något man pratar om under kafferasten eller medan man gör något annat. De flesta vill ju trivas i vardagen, man tillbringar så pass många timmar på jobbet att ingen har råd att slösa bort denna tid med att må dåligt. Om det finns något som kan göras för att skapa en trevlig atmosfär så tar man gärna tag i detta.

Teambuilding som verkligen fungerar

Ett annat vanligt sätt att lyfta stämningen på arbetet är genom att anordna olika aktiveter. Det kan vara en skattjakt, äventyrsstigar eller femkamp. Något som innebär att man måste jobba tillsammans i grupp, men som ändå är roligt. Eller så kan det vara en mysig kväll med bastu och grillning som gäller, en båttur i skärgården med middag och dans. Mycket har att göra med vilken typ av arbetsplats det är, samt hur mycket man vill lägga ner på det hela. Ibland kan det vara svårt att anordna något stort för alla, utan det kanske blir en avdelning i taget.

Många ser fram emot de årliga evenemangen som arbetsplatsen anordnar, det är ett välkommet avbrott från de vanliga rutinerna. Ibland kan det vara lätt att bli anonym på jobbet, speciellt om man är många som jobbar med individuella uppgifter. Det är inget fel med det, men kan lätt leda till isolering och negativa känslor. Men om man hejar på varandra och kanske har lärt känna varandra lite närmare så blir det genast en helt annan atmosfär. Man behöver inte bli bästa vänner, även om det också händer ganska ofta, men i alla fall så kommer jobbet att få en mer mänsklig karaktär.

Fördelar med events

Att jobba tillsammans är inte alltid lätt, det finns många starka personligheter och möjligheter till konflikter. Men allt mer så satsar företagen på att stärka de inre banden, att föra personalen närmare varandra och motivera dem att också satsa på sitt jobb. Events, vare sig det handlar om aktiviteter eller föreläsningar, kan vara precis det lilla extra som gör att man lyckas. Just för att de visat sig vara så framgångsrika så har man idag flera olika alternativ att välja på, och fler läggs till varje år.