Blogg

DEN MODERNA VARIANTEN PÅ GULA SIDORNA

Tidigare var det vanligt att släpa med sig en stor telefonkatalog när man skulle hitta fram till en speciell adress. Gula sidorna var ovärderliga för att finna olika företag och organisationer. Allt var samlat på ett och samma ställe, och katalogen levererades fram till dörren. En mycket bra tjänst som nu har förändrats dramatiskt.

picNu för tiden så är det ingen som använder sig av telefonkatalog, det är något som har fasats ut och så gott som försvunnit. Men detta betyder dock inte att Gula sidorna är borta, istället har de gjorts om till ett modernt hjälpmedel. Idag så finner man nämligen telefonkatalogen på nätet. Lätt att använda och alltid till hands, med ännu mer information än tidigare.

Mycket information online

Det är inte bara telefonnummer och adresser som ligger ute på nätet, man kan finna en hel del information om olika företag. Vissa tjänster är gratis medan andra kostar en slant. Årsredovisningar, betalningsanmärkningar och mycket annat går att hitta fram till om man vet knepet. Svensk Infrastruktur ringer oftast från 0735828360 enligt Vemringde.se/Svensk+Infrastruktur.

Ibland kan det vara viktigt att informera sig lite extra innan man väljer en samarbetspartner eller kanske köper tjänster från ett annat företag. Eftersom informationen finns där så är det onödigt att inte utnyttja den. I längden så kan man tjäna pengar på att veta vem man har att göra med. Detta är också en av anledningarna till att många ser till att ha lite extra information utlagd på nätet. de vill bli funna och synade i sömmarna eftersom de inte har någonting att dölja. Istället anser de att ju fler som hittar fram desto fler potentiella kunder innebär det.

Kontakta det rätta företaget

Fortfarande så är det troligtvis kontaktuppgifter som flest folk söker på. Man vill hitta fram till ett visst företag, eller så letar man allmänt inom en speciell bransch. Ibland så kan det vara fråga om en särskild sorts verksamhet inom ett speciellt område, ett något smalare sökbegrepp. En herrfrisör i Bromma eller sömmerska i Kramfors. Kanske en ännu mer koncentrerad sökning, som barnvagnsförsäljare i Botkyrka kommun, på Söder eller i närheten av Esplanaden.

Allt detta ligger idag online, och Gula sidorna är fortfarande en av de ledande aktörerna. Fullständiga kontaktuppgifter till Svensk Infrastruktur finns här. Det är bara att slå upp den man letar efter, eller söka på de nyckelord som bäst beskriver det man är i behov av. Detta är verkligen en användbar tjänst som varje dag utnyttjas av många människor. För det är viktigt att hitta fram dit man vill komma, vare sig det handlar om att köpa något eller beställa en tjänst. Med mer eller mindre alla företag samlade på ett och samma ställe så behövs det inte mycket mer.

Ny ledning för Gula sidorna

Sedan en tid tillbaka är det Eniro som håller i denna tjänst. De har utvecklat den och gjort den mer effektiv, allt i enlighet med vad folk förväntar sig idag. Att söka på nätet är en självklarhet, de flesta går hit först. Egentligen finns det inte så många andra valmöjligheter, för allt ligger online idag. Detta har Eniro tagit fasta på och gjort sin databas till en mycket stor källa av information. Varje dag görs det flera tiotals miljoner förfrågningar, i de olika länder där de är verksamma.

Som med andra sök på nätet så måste inte namnet vara exakt. Sökmotorn kan komma upp med olika alternativ baserat på några få bokstäver. Därmed kan man snabbt komma fram till det företag som är aktuellt. Snabbt är ett nyckelord eftersom de satsat hårt på att ha en snabb motor, det gäller att vara konkurrenskraftig på nätet. De flesta har inte tålamod att sitta och vänta på svar. Den elektroniska tidsåldern har skämt bort gemene man som nu är van vid att på bara några sekunder få veta vad de vill. Bråkdelar av sekunder i vissa fall. Smålandsposten skriver om hur telefonkatalogen är borta för alltid och att Gula Sidorna på nätet spelar en viktig roll för information i en IT-styrd värld.

Information om allt och alla

Det går att ladda ner en app för att alltid ha Gula sidorna till hands, praktiskt för de som ofta söker efter kontaktinformation. I tillägg till ren information om företag så fortsätter Eniro med att sälja annonsplatser. Det har alltid varit vanligt att lägga ut en lokal annons i närheten av en uppgift, och detta fortsätter att löna sig. Därför kan man ofta få upp en hel del matnyttig information vid ett sök, men utan att det blir allt för påträngande.

Förutom själva kontaktinformationen så kommer det också upp en Google karta bredvid söket. Detta gör det ännu enklare att direkt kunna se vilket företag som är bäst för en. Har man ett bra internet uppkoppling så går det snabbt att hoppa mellan de olika förslagen och komma fram till vilket man ska välja.

Moderna sökningar

En del kände sig lite nostalgiska när de Gula sidorna i katalogform försvann. De hade varit en stor del av livet, eftersom de länge var den enda källan till information. Men dagens online Gula sidor är mer effektiva och tidsbesparande. Man behöver inte längre släpa runt med en tung katalog för att hitta fram. Eller leta efter ett företag och upptäcka att just den sidan slitits ur katalogen. Istället är det bara att skriva in vad man letar efter och klicka på sök, så kommer allt fram direkt.