Blogg

VÄRMEPISTOLEN – ETT VERKTYG MED MÅNGA FUNKTIONER

De flesta vet förmodligen vad en värmepistol är för ett slags verktyg i dag. Och detta är ett verktyg som kan vara väl värt att investera i eftersom det finns så många användningsområden där den kan komma väl till pass. Så om du inte har en hemma är det kanske läge att införskaffa en nu.

58-eld-värme-pistolHar du inte någon bild av hur en värmepistol ser ut i huvudet kan du föreställa dig en helt vanlig hårtork. Och den fungerar ungefär likadant. Den blåser nämligen ut ett flöde med varmluft. Dock är temperaturen från en värmepistol betydligt högre än den som hårtorken avger, vilket är ganska logiskt egentligen. Värmepistolen återfinns ofta inom områden så som till exempel materialvetenskap, kemi, ingenjörsvetenskap eller olika typer av verkstäder.

Här används den

En värmepistol kan du använda till flera olika saker. Du kan till exempel använda värmepistolen om du behöver torka eller få bort målarfärg. Du kan också använda krympslang eller krympfilm. Dessutom kan den också användas för att torka trä eller böja plast om du skulle behöva göra det. Utöver detta finns det så klart ännu fler sätt du kan använda din värmepistol på.

När det gäller temperaturen i en värmepistol brukar den vanligtvis ligga på mellan 100 och 550 grader. Vissa modeller kan så klart uppgå till ännu högre temperaturer än så, det beror helt enkelt på vad du ska använda den till.

Det finns så klart olika typer av värmepistoler. Vissa har till exempel ett vilostöd medan andra har olika typer av munstycken med olika syften och funktioner.

Mer om Shrinkfast

I dag finns det som sagt många olika typer av värmepistoler som du kan välja mellan. Så innan du går till en butik för att investera i en värmepistol kan det vara värt att göra en jämförelse mellan olika typer och märken först.

Ett alternativ som finns är till exempel Shrinkfast. Märket Shrinkfast är tillverkare av världens mest populära värmepistoler och www.plastkrympning.se är svensk återförsäljare av deras produkter. Detta kan vara värt att titta lite närmare på om du är i behov av en värmepistol inom kort. Och om du letar efter en kraftfull värmepistol är denna gasoldrivna värmepistol från Shrinkfast ett bra alternativ.

Den väger inte mer än ett kilo och eftersom den är designad för att vara så bekväm som möjligt att arbeta med kan du räkna med att du kan arbeta under en längre tid med denna värmepistol. Själva munstycket på Shrinkfast 998 är särskilt utformat så att värmen kommer att sprida sig vilket i sin tur gör att du slipper riskera brännhål i plasten som du helst inte vill ha.

Dessutom kan du räkna med att munstycket inte blir alltför hett trots att du har använt värmepistolen under en längre tid. Du kan också använda ett förlängningsmunstycke om det skulle behövas.

Jämför olika

Det är, som tidigare nämndes, inte någon dum idé att jämföra olika värmepistoler med varandra för att du ska kunna hitta ett alternativ som passar dig och de behov du har. För om du nu ska köpa en värmepistol har du säkerligen någon tanke bakom vad du ska använda den till.

Om du vill bespara dig lite tid så att du slipper göra en lång lista där du själv jämför olika värmepistoler kan du titta på test och jämförelser som andra har gjort. Med en enkel sökning kan du som bekant hitta det mesta på nätet i dag. Bland annat ”Gör Det Själv” (gds.se) har testat varmluftspistoler och deras resultat finns att ta del av här. Men självklart kan du säkerligen hitta ännu fler test. Förhoppningsvis ska detta kunna hjälpa dig att komma underfund med vilken värmepistol som passar dig bäst utifrån vad du har tänkt använda den till.

Dock är en sak du kan ha i åtanke att inte snåla för mycket. Självklart behöver du inte köpa den dyraste värmepistolen som finns men det lönar sig förmodligen inte heller att köpa den billigaste varianten. Se det som en investering som du ska kunna ha och använda under många år framöver. Då behöver värmepistolen trots allt hålla en viss kvalitet.