Blogg

Utemöbler för alla smaker

Tidigare fanns det inte så mycket att välja på när man ville skapa en trevlig uteplats. De flesta möbler så ungefär likadana ut, det var bara materialet som var olika. Idag har man dock ett val mellan flera snygga, trendiga sorters utemöbler. Alla kan hitta något som passar både smaken och trädgärden.

MU86-uteplatsInnan man väljer vilka utemöbler man ska köpa bör man tänka efter lite. Ska hela familjen äta middag här ute? Vill man egentligen bara ha ett bekvämt ställe för att vila eller läsa en bok? Har man plats för många gäster eller är utrymmet mycket begränsat? Genom att välja möbler som verkligen passar kommer man att kunna sitta mer bekvämt.

Om man har en liten balkong, eller veranda, finns det flera möjligheter att utnyttja den plats som finns. En förvaringskista som också fungerar som bänk kan vara en ide’. Här kan man slänga ner alla dynor och dukar när man inte använder dem, eller för att skydda dem mot regn och dagg. Ett hopfällbart bord är en annan smart lösning. När man är ensam öppnar man ena sidan, eller låter det vara helt stängt. Om man är flera stycken som sitter och fikar kan man öppna båda flikarna.

En bra soffa hör också till de utemöbler som många vill ha på sin uteplats. Många kan få plats att sitta på en gång och den står också stadigt. Man kan komplettera med några sköna stolar, antingen man vill ha hopfällbara eller inte. Vanligtvis behöver man också ett bord, för att ställa av kaffekoppen, handarbetet eller tidningen. Här kan man välja mellan att ha ett stort matbord eller flera små sidobord. Eller varför inte både och?

Om man intar de flesta måltider och mellanmål utomhus kan det vara värt att investera i riktigt sköna, hållbara möbler. De ska inte bli förstörda av lite regn, och bör kunna motstå sol och värme. Svenskt klimat är ganska blandat, och det kan tära på möblerna. Bra kvalitet är väl värt priset och kan hålla i flera säsonger. Genom att variera med kuddar och dukar kan man hela tiden ha en fräsch, modern uteplats. Man ser också på de många uteserveringarna som blommar upp varje vår hur långt man kommit med möbeldesign. Det är härliga ställen med sköna stolar och soffor där folk verkligen kan njuta av sommarvärmen. Även de som föredrar en lite enklare stil med rena linjer har ett stort urval av utemöbler.