Blogg

Ta hand om kroppen

Förr i tiden var det vanligt att dricka brunn. Man spenderade en tid varje år vid hälsosamma källor och använde sig av vatten till att kurera både det ena och det andra. Än idag finns det flera bra kurorter i Europa där man kan ta hand om sin kropp.

MA276-kurortAllt fler väljer att ta ett weekendpaket spa eller åka till olika kurorter i Europa. Det de flesta har gemensamt är just vatten. Många kurorter ligger vid havet eller i närheten av källor där man har tillgång till mineralvatten, saltrikt vatten eller liknande naturliga resurser. Man brukar använda vattnet främst för olika behandlingar, som man sedan kombinerar med olika tekniker.

Tack vare den stora efterfrågan av weekendpaket spa har man idag mycket att välja mellan. På vissa kurorter i Europa ligger hotellen tätt. Många specialiserar sig på en viss sorts behandlingar. Det kan, till exempel, vara asiatisk inriktning på kurhotellet. Då kan man få thai massage, ayurvediska behandlingar och kanske en polynesisk massage. Andra riktar sig till barnfamiljer och erbjuder lekplatser och pooler för de små medan föräldrarna njuter av en massage.

En del kurorter i Europa ligger vid vackra sandstränder. Under sommarhalvåret är det fullt med folk. Men även under vintern kan man njuta av ett weekendpaket spa. Naturen och havet är vackert året om, det är bara en lite annorlunda stämning när man går på en lång, öde strand. De flesta kommer dock för att kunna utnyttja de behandlingar som finns inne på hotellen, speciellt deras relaxavdelningar.

Vissa äldre hotell på de kurorter i Europa som funnits ett tag ser inte så roliga ut när man ser dem utifrån. Men när man kommer in förstår man vad ett weekendpaket spa egentligen kan ge. Moderna, trendiga relaxavdelningar med olika behandlingar. Stämningsfull belysning och avslappnande musik som får en att varva ner och glömma världen utanför.

Hela poängen med ett weekendpaket spa är just att man ska kunna koncentrera sig på sin egen kropp och själ. En del kan tycka att en helg inte är så lång tid. Men om man väljer kurhotell noga, där de har den typ av behandlingar man är intresserad av och rätt atmosfär, kan det bli en riktig höjdare. Om man redan när man anländer känner att man är i en annan värld, där man kan smyga runt i badrock och tofflor, så har man lyckats med det som kurorter är till för. Att ta hand om sin kropp och må bättre.