Blogg

RESVÄSKAN SOM KAN GÅ I TRAPPOR

Trappor är något som kan vara både en glädje och en börda, beroende på var och hur man använder dem. När det handlar om att bära tunga saker, som en resväska eller matkassarna, kan det vara ganska jobbigt att ta sig upp för en trappa. Men annars kan det vara en fin dekoration som binder samman de olika våningarna i hemmet.

179-5-resvaskaDet finns en rad olika material för trappor, för att inte tala om modeller. En del större, offentliga byggnader låter en speciell arkitekt ta sig an trapporna för att det ska bli så snyggt som möjligt. Samtidigt så måste de ju också vara praktiska, och sköna att gå uppför. Inte för korta eller långa trappsteg, och höjden bör också vara korrekt.

Olika sorters trappor

Vissa trappor är kantiga och symmetriska. Andra går i en virvel eller slingrar sig upp i byggnaden. Vissa familjer lägger ner en stor del av sin budget på just trappan när de bygger ett nytt hus, som en stor del av hur det slutliga intrycket ska vara i hemmet. Men det finns också billigare lösningar, med trappor som är gjorda av utmärkt kvalitet och har en modern stil. En trappfabrik kan hjälpa dig med alla dina behov inom trappor.

Har man gott om plats kanske en rak trappa kan vara lösningen, annars så finns det bra modeller som är svängda eller dubbelvinklade. Sedan har man gott om val av material, som björk, valnöt eller ek. PS trappor passar utmärkt inomhus och med ett brett utbud finns något för alla. Med det breda utbudet av kombinationer kommer man alltid att komma upp med en trappa som passar perfekt för ens hem. Barnfamiljer har ju olika behov än äldre par eller andra former av familj.

Bära saker upp och ner för trappen

Men så har man ju då problemet med att bära sina saker upp för trapporna och det kan vara ett riktigt svårt hinder. Därför jobbar uppfinnare och utvecklare ständigt med att hitta lösningar, för att kunna utnyttja byggnader med trappor under alla omständigheter. Ibland kan det bästa vara att ha en liten rullstol som går längs med trappan, så att man inte behöver böja benen. Eller så kan en vinsch som sakta men säkert rullar upp ens kassar vara till stor hjälp.

Om resväskan som kan rulla upp och nedför trappor skriver Expressen här. Detta är något som helt säkert kan bli en stor framgång för stora, otympliga saker är alltid svåra att kånka på när man ska upp eller ner för trappor. Vanligtvis så måste utvecklarna fortsätta med sitt arbete för att det verkligen ska fungera, men det finns många som inte skulle ha något emot att vara i försöksgruppen.

Moderna resväskor för allt tillfällen

När man går på plan mark så har de flesta resväskor idag små hjul som gör att man slipper bära på väskan. Det är bara i trapporna det blir ett problem, såvida det inte finns rulltrappa och hiss. Vissa väskor har fyra hjul så att man inte behöver bära någon del av väskans tyngd, den rullas bara rakt fram. Lite mindre väskor kanske har ett handtag som kan dras ut och väskan måste lutas i en vinkel för att kunna dras efter resenären.

Ett bra alternativ till resväska kan ibland vara en ryggsäck, i alla fall när man ska gå mycket och kanske ta sig upp för trappor. Problemet här är ju att kläderna inte ligger lika ordnat och vikta som i en resväska, och det är inte lika lätt att ha kontroll över sina saker på destinationen. Då är det bra mycket bättre med en resväska som kan gå i trappor av sig själv, eller så gott som i alla fall.

De flesta flygbolag tillåter ett ganska stort handbagage, så man behöver inte betala för en extra resväska. Då kan man istället använda en vad de små nätta väskorna med hjul och handtag, där allt får plats för en helg på kontinenten. Ska man resa bort lite längre tid kan det vara skönt att ha med sig mer ombyte, eventuella presenter och mycket annat som kräver en större väska. Så precis som med trapporna finns det mycket att välja mellan, och en resväska som går i trappor låter som en bra lösning.