Blogg

KÖP LÄSGLASÖGON PÅ NÄTET

Det är inte alltid man tänker på det. Hur mycket man anstränger ögonen när man läser eller sitter med mobilen, surfplattan eller datorn. Men ett par läsglasögon kan underlätta om din huvudvärk påverkas av att du faktiskt ser dåligt.

560-4-glassesLäsglasögon kan vem som helst behöva – men förmodligen är det oftast de som är lite äldre som kan behöva få lite hjälp med den biten. Och det är viktigt att skaffa ett par glasögon om du känner att det blir hemskt suddig text när du inte anstränger dig maximalt. Det kan leda till huvudvärk helt i onödan.

Om du vill testa dig fram och se vilken styrka du behöver ha på dina läsglasögon kan du gå till ett apotek i de flesta fall. Där brukar det finnas ett stativ med glasögon i olika styrka med en liten lapp med bokstäver samt ett snöre. Då håller du ut snöret och ställer dig på det avståndet från lappen. Därefter provar du glasögon i olika styrka tills du hittar rätt.

Handla dina glasögon online

Nackdelen med att köpa glasögon på apoteket är att det ofta finns ett väldigt begränsat utbud. Men BlinkaBlink säljer läsglasögon online till riktigt bra priser och fri frakt om du beställer två par. Det är ju alltid roligare om det finns lite fler modeller och färger att välja mellan i stället för att du måste välja mellan antingen A eller B.

Självklart ser vi olika ut och har olika smak. En del personer har lite större ansikten medan andra har lite mindre. Därför är det bra att det finns större och mindre glasögonmodeller också. Läsglasögon för mindre ansikten finns att köpa här till både män och kvinnor.

Borde inte få ha körkört

Ett annat tillfälle i vardagen då glasögon eller kontaktlinser är ett måste för personer med dålig syn är vid bilkörningen. Dock är det inte alla som faktiskt lever upp till kraven för hur bra du måste se enligt lag för att få köra bil utan glasögon eller linser. Den skrämmande siffran på de som ser för dåligt och kör i Sverige är cirka 600 000 personer! Detta har visat sig i en undersökning som Synoptik har gjort i samarbete med Bilprovningen. Här kan du läsa mer om hur många bilister som kör med ”olaglig” syn om du tycker att det är intressant. Ett tips är att gå och göra en synundersökning kontinuerligt för både din egen skull och för andras som finns i trafiken.