Blogg

JULKLAPPSTIPS FÖR DE SOM GILLAR DRYCKER 

Vare sig det är dags för jul igen eller kanske en födelsedag så finns det många häftiga presenter för de som tycker om starkare drycker. Listan kan bli lång och varierad, med gåvor i alla prisklasser. Det är roligt att kunna ge något som uppskattas och som visar att man har ett personligt intresse i personen.

761-5-julklappstips-vin-whisky-resa-vinprovningAllt fler har börjat gå lite djupare in i världen med drycker. Det ska provas olika viner och man väljer gärna en sort som passar ihop med maten. Whisky är något annat som tagits till en högre nivå, med olika blandningar och sätt att dricka den på. Folk mixar cocktails och har gärna en liten bar i vardagsrummet, alltid redo att blanda ihop en drink. För det handlar om så mycket mer än bara drycker, det är kultur och njutning.

De allra bästa presenterna

Beroende på ens budget så finns det mycket att ge den som gillar drycker. Som vanligt är det alltid roligt när man lyckas komma mitt i prick, och ge dem något som verkligen uppskattas. Det kan löna sig att fråga dem lite diskret om mer information angående deras intressen, utan att de förstår vad man håller på med. Inte alltid så lätt, så ibland får man komma upp med förslag helt själv.

Vinprovning. Idag finns det flera bra alternativ runt om i landet med en kväll där man får prova på olika viner. Det är inte alltid så lätt att känna igen de olika ingredienserna, men man kommer en bit på väg.

Dryckesresor. Detta är inte ett tillfälle att dricka så mycket som möjligt utan istället ett sätt att lära känna dryckerna mer ingående. Ett besök på en vingård eller ett destilleri kan göra att drycken aldrig mer smakar det samma. Kunskap och upplevelse ger det en djupare innebörd och man kommer att njuta av den som aldrig förr. Här finns all info du behöver om en vinresa i Italien som bjuder på allt man kan önska sig.

En flaska med något riktigt gott. En del drycker är ganska dyra och ingenting som man köper till sig själv i första laget. Det kan dock vare en alldeles utmärkt present, en flaska med den rätta årgången eller märket. Om den är allt för dyr så kan man gå tillsammans, en grupp med vänner eller barnbarn som köper present tillsammans.

Utrustning för hemmabaren. Graverade glas, ett fantasifullt vinställ, ölprovarset, vinluftare och mycket annat. Listan på små och stora saker som uppskattas när man är intresserad av drycker kan bli riktigt lång. Vissa är praktiska eller eleganta, medan andra är tänkta som ett litet roligt skämt.

Att ha en hobby är viktigt, det ger mening och nöje till livet. Med olika dryckesvaror finns det en hel del att välja mellan, kombinationerna är oändliga. Detta kan bli en livslång hobby, något som blir bättre med åren ungefär som vin och whisky. Dagens Nyheter skriver här om julklappstips för dryckesintresserade.

Planera presenterna tidigt

Vissa julklappar som passar bra för dryckesintresserade kräver lite extra planering. Om man vill bjuda sin bättre hälft på en vinresa, till exempel, i alla fall om den går till fjärran länder. En kväll med ölprovning eller något liknande kan gärna kombineras med en natt på ett tjusigt hotell. Det är alltid bra när ett par kan hitta på något roligt tillsammans.

Annars kan det räcka med att bjuda hem några goda vänner som delar intresset för att prova på något gott. Köpa hem ett par flaskor av det där vinet som alla pratar om och se om det verkligen är så gott. Fira jul och njuta av drycken tillsammans.