Blogg

Hur en matkasse kan förbättra hälsan

Hälsan är det mest värdefulla vi har och de flesta vill antingen förbättra hälsan eller bibehålla sin redan goda hälsa. Genom att röra på oss och äta hälsosamt kommer man långt. Trots att man har goda intentioner har man dock inte alltid tid att laga mat från grunden och handla fräscha råvaror varje dag. Idag finns det som tur var är hjälpmedel som gör att vi alltid kan laga hälsosamma vardagsrätter.

Nya maträtter levererat varje vecka

Matkassar som levereras till dörren eller en plats för upphämtning gör att du slipper gå och handla själv. Det minimerar risken för att du råkar köpa fler saker än vad du hade tänkt dig och kanske kommer hem med onyttigheter. Det är alldeles för lätt att plocka på sig lite choklad, lösgodis eller en påse chips om man handlar själv. Framförallt om man handlar hungrig.

Hello Fresh är ett företag som levererar matkassar med fräscha råvaror och recept som är lätta att följa. Varje vecka finns det 10 nya recept att välja mellan och därför finns det en valfrihet i hur veckomenyn ska se ut. Det finns något för alla kosthållningar och familjekonstellationer. Vegetarianer och allergiker kan också använda sig av Hello Fresh.

En mindre stressig vardag

Att stressa ner i vardagen är inte alltid så lätt, men stress är en av våra värsta hälsotjuvar som verkligen kan förstöra om den blir långvarig.

Det tar mycket tid att få ihop det komplicerade familjepusslet samt balansera jobb och fritid. Det finns inte alltid tid att åka till affären och laga maten från grunden när man väl kommer hem.

En färdigkomponerad matkasse som levereras till dörren gör det enklare att få tid över, att laga mat ihop och njuta av lugnet på en vardag. Alla i hushållet kan turas om att laga dagens recept och äta tillsammans vid matbordet. Det ser till att det alltid står något hälsosamt och näringsrikt på menyn, oavsett hur lite tid man har under veckan.

Näring som har räknats ut

Hello Fresh olika maträtter ligger på ungefär 500-700 kalorier per portion. Det gör att portionerna passar in i de flesta personers näringsbehov. En vuxen kvinna i normallängd bör äta runt 2000 kalorier om dagen och en vuxen man i normallängd bör äta runt 2500 kalorier om dagen.

Att själv hålla koll på hur mycket kalorier ett recept innehåller är rätt komplicerat och svårt. Man måste väga varenda separat ingrediens och lägga ihop för att veta exakt hur mycket ett recept innehåller.

Med en matkasse är det enklare att se till att man får i sig tillräckligt mycket eller lite kalorier. Det är en av anledningarna till att matkassar är populära bland personer som vill gå ner i vikt. Även personer som tränar mycket och vill vara säkra på att de får i sig tillräckligt med kalorier kan dra nytta av de beräknade näringsvärdena.

Ett miljövänligare val

Förutom att bidra till en bättre hälsa, så kan matkassar vara ett mer miljövänligt val. Abonnenter behöver inte åka själva till affären och bidra till koldioxidutsläppen, eftersom all transport är samordnad.

Dessutom minskar matsvinn, eftersom alla råvaror redan är uppmätta och uträknade för att räcka till veckans recept. Grönsaker som blir dåliga i kylen, tillbehör som aldrig äts upp eller matrester som ingen vill ha dagen efter är ett minne blott när du har en matkasse.