Blogg

Bli snyggare med rätt parfym

Alla människor vill lukta gott, eller i alla fall neutralt. Skräcken för oss alla är att lukta illa. Det är lite som att ha dålig andedräkt. Det finns också företag som hävdar att du blir mer attraktiv av att bära på en behaglig doft. Är detta sant? Det ska vi försöka ta reda på i denna artikel.

Du har säkert varit på en fest där alla deltagarna är uppklädda. På en sådan fest brukar dofterna sticka ut. Deltagarna har nästan alltid på sig en parfym som luktar gott. Våra sinnen tenderar att reagera på detta.

Vi brukar också känna oss mer tillfreds med oss själva när vi sprutar på oss lite parfym. Det ger känslan av att något extra är på gång. Samtidigt bör det tilläggas att många människor har jobb där de mer eller mindre måste vara uppklädda. För dessa människor är det kanske vardag att lukta gott.

Många saker händer när något blir vardag. När vi sprutar på oss en god doft inför en middag kommer vi förmodligen också känna oss lite mer attraktiva. Det är just den känslan som vi vill åt för att kunna känna oss lite extra självsäkra. Alla människor vill som sagt kunna känna sig attraktiva.

Så, hur gör man om man har ett jobb som kräver att man är uppklädd? Man har till att börja med många olika kläduppsättningar. Man har också många olika parfymer. Det finns nämligen dofter för alla olika tillfällen. Du kan hitta dofter för alla tillfällen hos en rad olika företag. Visa alla parfymer från StylingAgenten, urvalet är verkligen stort.

Det är viktigt att inte låta saker och ting bli en del av den gråa vardagen. Vi människor behöver nämligen avbrott i våra rutiner. Detta gäller synnerligen för vår självkänsla.

Olika dofter för olika tillfällen

Idag finns det ett enormt urval av olika parfymer. Vi har redan länkat till en sida där du kan hitta flera olika varianter. Låt oss nu prata lite om dessa olika varianter.

Om du använder parfym ofta vill du kunna blanda olika varumärken. En anledning till detta är att ingredienserna tenderar att variera. Du kanske vill använda en ekologisk variant för att du inte ska behöva utsätta din kropp för onödiga påfrestningar för ofta. 

På jobbet vill man inte lukta starkt. Det finns nämligen människor som är allergiska. Lägg därtill att man helst vill lukta fräscht på jobbet, det behöver nödvändigtvis inte vara en doft som sticker ut. Det finns gott om milda dofter, bland annat citrus.

De stora varumärkena är ofta de mest köpta. Man kan säga att detta är rätt logiskt på grund av att de har mest pengar att lägga på marknadsföring. Som privatperson vill du kanske välja bort de största varumärkena under festliga tillfällen. Anledningen till detta är enkel. Om du vill sticka ut med en doft så är det en bra idé att köpa parfym från ett mindre varumärke. Sannolikheten är då lägre att någon kommer ha samma parfym.

Du bör också tänka på att många dofter tenderar att variera inom deras verkningstid. Vad menar vi med detta? Den första lukten är ofta unik. Efter några timmar infaller den lukt som kommer vara kvar tills du tvättar bort parfymen. Detta är en medveten strategi från tillverkarna. De vill nämligen att du ska kunna uppleva nya upplevelser med en och samma parfym efter endast ett sprut.

Vill du kolla på vilket utbud det finns? Här kan du välja mellan flera bra parfymer: https://stylingagenten.se/. Det kan vara en bra idé att både kolla efter billiga och dyra parfymer. Du behöver som sagt en doft för varje tillfällen och alla tillfällen är inte exklusiva. 

Inte bara till dig själv

Alla håller med Expressen om att parfymer alltid är en bra present. Man skulle nästan kunna säga att det är en standardpresent som passar alla tillfällen. Det finns många anledningar till detta. En sådan anledning är att många människor använder parfymer.

Du behöver därför inte vara orolig för att din present inte ska komma till användning. En annan anledning är de olika prisklasserna. Du kan köpa en väl uppskattad present före en hundralapp eller två. Om du vill satsa lite högre kan du köpa en dyr parfym.

Man kan därför säga att det finns något för alla plånböcker. Presenten i sig brukar också uppskattas av mottagaren, inte bara för att majoriteten av alla människor använder parfymer. Det handlar mer om att man känner sig attraktiv och fräsch när man sprutar på sig en god doft.

Detta är ett väldigt enkelt sätt för att känna sig lite fräsch. Annars kanske man skulle behöva köpa en helt ny outfit, vilket både tar tid och kostar pengar. Men hur kan man veta vilken parfym som är lämplig att köpa i present?

Det kan vara svårt att veta vad som passar. Krasst sett kan man dock säga att vad som helst passar till en person som inte har något intresse för mode och skönhet. Om personen däremot har ett sådant intresse får man lägga lite tid på att leta rätt på en bra produkt.

Du kan alltid fråga personalen i detaljhandeln. De brukar alltid kunna bidra med tips om unika dofter som inte ens de mest luttrade parfymköparna känner till. Var därför inte rädd för att ta hjälp med detta. Tänk på att du är i färd med att spendera dina pengar. Det ligger i säljarnas bästa intresse att du blir nöjd och att du hittar rätt.

Parfymer gör dig inte bara snygg

De kan också göra företag rika. Ryssar nekar till innehav av damparfym enligt Aftonbladets artikel. Du måste nämligen betala skatt på de parfymer som du tar in i ett land. Du har säkert befunnit dig på en flygplats någon gång. Där måste du nästan alltid visa ditt boarding-kort för att kunna få handla skattefritt.

Det finns en enorm andrahandsmarknad där många oseriösa verksamheter försöker komma över riktiga produkter till låga priser. Tyvärr kommer dessa produkter ofta från stölder. Men kan du sälja varje parfym för minst 500 kronor så kan du snabbt göra en bra vinst.

Vi har kommit fram till anledningen bakom varför parfymer är så populära hos privatpersoner i den här artikeln. Rätt parfym kan göra dig snyggare. Det kommer därför alltid finnas butiker som säljer detta lönsamma segment inom skönhetsnischen.

Vi vill därför rekommendera att alltid handla av seriösa återförsäljare. Detta minskar risken för att du ska bli lurad av någon som inte alls säljer riktiga produkter. Du har säkert varit utomlands och handlat på marknader. Där säger säljarna ofta att de endast tillhandahåller äkta produkter. Detta stämmer dock sällan överens med verkligheten, speciellt när det handlar om parfymer.