Blogg

FEMTON SKÄL ATT GÅ I PARTERAPI

I en relation finns det alltid något man kan arbeta på för att försäkra sig om att man går framåt tillsammans på ett positivt sätt. Ibland kan det handla om mindre saker medan det ju längre tiden går såklart kan bli så att man går igenom svårare perioder tillsammans. Det är då det är tur att man kan gå i parterapi.

Parterapi var tidigare något som man inte ville prata om att man gick i men idag finns detta stigma inte kvar. Det är snarare så att allt fler berättar om att de någon gång har gått i parterapi för att på så vis inspirera andra till att våga ta steget för att göra sitt förhållande bättre än någonsin förut.

Caroline Kraus erbjuder förhållande terapi för er i Stockholm som vill förbättra ert förhållande på alla plan. Att våga gå i parterapi betyder inte alltid att man ar stora problem. Ibland finns det fördelar även för dem som tycker att deras förhållande är okej som det är. Ibland kan man läsa om femton skäl att gå i parterapi men faktum är att du kanske bara behöver ett par stycken för att få dig att tro på att det är rätt väg att gå även för er.

Fördelar med parterapi

  • Ni får tillsammans gå igenom saker ni kanske inte talat om. Ibland är det lättare i en omgivning som är neutral. Detta ger er chansen att tala om dem utan att ta med problemen hem.
  • Ni får en utbildad tredje-part som hjälper er igenom svåra saker. Ofta är det bättre att ha en neutral person som kan hjälpa er med detta för att ni inte ska trassla in er i saker och känslor som kan förstöra den konversation som kan vara bra för ert förhållande.
  • Det kan verka förebyggande. Detta är en toppensak för par som inte just nu har en kris men som vill arbeta för att alltid ha bra kommunikation i alla lägen. Bland femton skäl att gå i parterapi finner man förebyggande som en bra orsak. Detta kan ge er verktygen ni behöver för att hantera framtida kriser på ett bra sätt.

Nyfiken på att få veta mer om parterapi är något för dig och din partner? Läs mer på http://www.carolinekraus.se/ och se om det kan vara något för just er. Ibland kanske man inte tror det men så kan man bli överraskad när det kommer till denna typ av situation.

Medias rapportering om parterapi

Det skrivs ofta om just relationer i tidningarna och detta är inte så konstigt eftersom det trots allt är just relationer som människans värld kretsar kring. Vare sig det handlar om barnen, vänner, kollegor eller en partner är det ju dem vi spenderar våra dagar med som utgör en viktig del av våra liv.

Expressen rapporterar i denna artikel om att gå i parterapi efter separationen och detta är en intressant artikel för alla som är på väg isär men som vill försäkra sig om att man har en god relation även efteråt. Det är dessutom en smart artikel att läsa för dem som har barn ihop eller dem som helt enkelt vill arbeta igenom orsakerna till separationen även om man vet att man inte kommer att pratas vid efteråt. Det kan helt enkelt vara ett sätt att kunna gå vidare på ett positivt vis.

Göteborgs-Posten tipsar här om femton skäl att gå i parterapi och detta är en bra artikel för alla som någon gång varit i en relation och som framförallt vill att den ska hålla länge, kanske till och med livet ut.

Tänk så här när du väljer parterapeut

  • Börja med att fundera igenom vad det är ni har för orsaker till att gå i parterapi. Att kunna berätta mer om detta när man söker efter rätt person är alltid smart.
  • Kolla upp er ekonomi. Ibland kan man få terapi till reducerat pris men det är ändå bra att veta hur mycket det kommer att kosta er och dessutom bör ni alltid fundera igenom vem som ska betala vad av det hela. Det är aldrig ett bra läge att inte ha koll på detta innan ni börjar.
  • Be om ett första möte med en terapeut ni är intresserade av. Då kan ni ställa frågor och känna av hur ni tycker att det verkar. Att ha en viss kemi med terapeuten är alltid bra för ni ska ju känna er bekväma med att kunna prata om svåra saker när ni väl är på plats.
  • Våga kolla efter rekommendationer. Vare sig detta handlar om att läsa om det på nätet eller om ni vågar fråga vänner eller familj spelar ingen roll. Det är alltid bra att kolla upp terapeuter och vad andra säger om dem även om det i slutändan är högst personligt. Det är vanligare än man tror att gå i parterapi idag så chansen är stor att någon ni känner har gått och kan tipsa om en bra terapeut.

Ta beslut för er framtid

Det viktiga när man läser om femton skäl att gå i parterapi och funderar på att gå själv tillsammans med sin partner är att man tar beslut baserat på vad det är man vill ha ut av sessionerna samt hur det känns när man väl är på plats hos terapeuten. Det är värdelöst om det inte känns bra för då kan man ju inte samtala om det man behöver.

Vare sig du vill gå i terapi för att förbättra ditt förhållande, förhindra framtida problem eller om ni redan bestämt att ni ska skiljas åt så är det smart att göra det. Det ger er nämligen chansen att kunna reda ut vad er situation verkligen handlar om och därmed får ni verktyg för att göra saker och ting på ett mer effektivt sätt i framtiden. Detta kommer att gynna alla som är inblandade i era liv, vare sig det handlar om er själva, era barn eller andra familjemedlemmar som finns runt omkring er.