Allmänt

DÄRFÖR BORDE ALLA KUNNA HLR

När som helst kan någon i ens närhet drabbas av hjärt- och lungproblem. Då är det viktigt att det finns människor runt omkring som kan hjälpa till och förhoppningsvis rädda personens liv. Att lära sig just hur man gör detta är viktigt och allt fler upptäcker möjligheten att kunna hjärt- lungräddning.

Livet är skört och detta är något som de flesta lär sig efter hand som man får mer erfarenhet. Förhoppningen är alltid att man ska slippa de värsta problemen men det är samtidigt ett faktum att man aldrig vet vad som kommer att ske imorgon. Därför är det viktigt att så många som möjligt lär sig HLR, hjärt- och lungräddning, och på så vis får chansen att hjälpa till om någon runt omkring en drabbas av problem. Akutgruppen finns i Göteborg och utbildar hela året människor i just detta ämne. Fördelarna med att gå en sådan kurs är många.

Fördelar med att gå en HLR-kurs

  • Du kan hjälpa till att rädda ett liv om någon drabbas av problem där du befinner dig. Detta är en känsla som är omöjlig att slå och det är något den som redan fått nytta av sin utbildning kan skriva under på. Det är tryggt att veta att man kan hjälpa till och det sprids som goda ringar på vattnet. Har du tur så inspirerar du någon annan till att gå kursen för sig själva också. Det är bara ytterligare en av de många fördelarna.
  • Du kan bli representant för just HLR på din arbetsplats och detta innebär att du kan få kursen betald samt att du kan få andra fördelar av det. Detta handlar om din personliga utveckling och det är något alla tjänar på. ¨

Medias rapportering om HLR

Att läsa om ett ämne är viktigt för att man på så vis ska kunna lära sig mer om vad det är det handlar om. Aftonbladet rapporterar i en artikel om hur alla kan drabbas av hjärtstopp och därför borde alla kunna HLR. Ingen vet ju vad som sker imorgon och då är det bra att vara förberedd genom att ha gått en kurs själv. Läsning kan inspirera till just detta.

SVT Nyheter rapporterar här att det är viktigt att så många som möjligt kan HLR och även i denna artikel kan du få en bättre bild av varför du bör satsa på att gå en sådan kurs. Att läsa är något man tjänar på om man vill ta rätt beslut för sig själv och dem man har runt omkring sig.

Tänk på detta då du väljer en HLR-kurs

  • Vilka är dina valmöjligheter? Detta är den första frågan du bör ställa dig själv för att du på så sätt ska kunna hitta rätt företag för dig. Skriv ned de som ger kurser i en lista så att du får en bättre överblick över vad det är som gäller.
  • Nästa naturliga steg är att undersöka dem. Detta gör du lättast på nätet där du kan söka upp företagen och vad som skrivs om dem. Saker som därför borde alla kunna HLR visar varför du ska gå en kurs. Informationen du hittar online visar vilken leverantör du ska välja. Läs på många sajter. Det är den samlade bilden som visar om ett företag är rätt val för dig eller inte.
  • Boka ett möte med de företag som du är nyfiken på att anlita. Då kan du lättare bedöma om företaget är rätt för dig eller inte. Det handlar ju om din tid och dina pengar som du investerar och då ska du försäkra dig om att de har bra kundservice. Har dem inte det så bör du istället gå till någon annan. Det är ju inte värt det att satsa på ett företag som inte bryr sig om sina kunder. Marknaden erbjuder flera alternativ och du förtjänar det allra bästa när det kommer till något så viktigt som att ta hand om sig själv och andra.
  • Ställ frågor du har direkt till företaget. Vare sig det gäller att därför borde alla kunna HLR eller något annat så ska de svara dig. Mejla, ring eller prata med dem öga mot öga. Oavsett vad du väljer så är det viktigt att få svaren du söker. De bör vara måna om att se till att du får svaren du behöver om de är seriösa aktörer på marknaden. Gör dem inte det så kan det vara ett tecken på att de har något att dölja.
  • Läs igenom villkoren för investeringen innan du slutligen bestämmer dig för en leverantör. Då blir det enklare att ta ett beslut där du känner till vilka rättigheter du har. Fråga om något är oklart, du ska inte gå med på ett avtal som inte är bra för dig. Be gärna en vän om att läsa igenom villkoren med dig. Två par ögon riskerar inte att missa något viktigt och detta kan rädda dig från att bli besviken i längden.

Därför borde alla kunna HLR¨

Alla människor som kan bör lära sig hur man gör HLR på en annan person. Det gäller att veta hur man går till väga både på barn och på vuxna. Gör man det så kan man hjälpa fler personer från att dö av problemet och man kan helt enkelt rädda liv. Vare sig det sker med någon man känner eller om det är en främling på gatan så ska du försäkra dig om att du kan finnas på plats och vara en tillgång om det behövs. Det är denna typ av civilkurage och hjälteaktioner som världen behöver då många saker i samhället håller på att förändras på ett negativt sätt.

Ingen vet vem det är som drabbas härnäst och därför tjänar alla på att kunna ämnet. Att sedan hålla sina kunskaper uppdaterade är något som är smart eftersom man då minskar risken för att man ska glömma dem avsevärt. Det finns mängder av kurser att gå för att man ska kunna försäkra sig om att man har koll på sina kunskaper.

Känslan av att veta vad det är man kan göra när någon blir sjuk gör att man känner att man har kontroll över allt man ska. Detta ger en grundtrygghet som är skön att ha med sig oavsett om det gäller att rädda en främling eller det allmänna faktumet att man exempelvis har ansvar för barn.

Alla har sina orsaker till varför man går en kurs men oavsett vilken den är så är en sak garanterad, du kommer att ha nytta av den och din orsak är minst lika bra som alla andras eftersom den kan komma att rädda liv.