Blogg

Pumpar och kullager av kvalitet

Är det pumpar och kullager du är på jakt efter finns det flera olika produkter från olika aktörer du kan välja mellan. En av de största i världen är Aliaxis Utilities & Industry som är en belgisk koncern. I Spånga hittar du deras svenska säljbolag.

256-kullager-industri (1)När det gäller segmentet med plaströrssystem och kopplingar är ovanstående aktör den största och du kan vara säker på att du får produkter av högsta kvalitet. Man tillverkar produkter inom olika kategorier och olika varumärken varav samtliga är några av de största inom sina respektive segment på marknaden.

Aliaxis Utilities & Industry tillverkar kemipumpar i metall och plast som du kan läsa mer om på deras hemsida liksom alla deras andra produkter. På just den svenska marknaden är man populär när det gäller VA VVS och sanitära produkter men även tekniska keramer som används inom industrin. Och som sagt tillverkar man även pumpar som behövs i krävande miljöer.

Olika typer av kullager

Man ägnar sig också åt tillverkning av kullager som är keramiska. När det gäller glid- och rullningslager är det ett måste att de produceras av hållbara material samtidigt som de jobbar med så låg friktion som möjligt. Med så lite slitage som möjligt på kontaktytorna blir även livslängden lång.

Keramik som är optimalt för glidlager är bland annat aluminiumoxid, kiselkarbid och zirkoniumoxid. I det så kallade keramiska rullningslagret har man tillverkat ringar och rullkoppar av keramik. Besök den här sidan för information om keramiska kullager – det finns mycket att lära och när du är i behov av denna produkt ska du så klart se till att välja det som är av hög kvalitet. Genom att välja kullager från Alixis kan du känna dig trygg med ditt köp. Ibland behöver man läsa på och jämföra för att hitta rätt.