Blogg

NU GÄLLER HJÄLM INOM FLER SPORTER

Att röra på sig är bra för alla människor. Hur gammal man är spelar ingen roll och inte heller om man har tidigare erfarenhet eller ej. Huvudsaken är att man har roligt på vägen och förhoppningsvis ökar sina chanser till en god livshälsa. Varje år drabbas många människor av hjärnskador och även för dem är det viktigt att snabbt komma tillbaka till en livsstil där rörelse är viktigt.  

578-5-nu-galler-hjalm-inom-flera-sporterFör den som drabbas av funktionshinder under en livstid eller den som är född med någon form av funktionella utmaningar är det mycket viktigt att man får den hjälp man behöver för att kunna leva livet fullt ut. Intresserad av att veta mer – det finns stöd för funktionshindrade som gör att de kan få precis det liv de vill ha och drömmer om.

Fördelar med stöd för funktionshindrade

  • Det spelar ingen roll vilka resurser man har i form av ekonomi – alla ska ha rätt till en värdig vardag. Detta är möjligt med stöd för funktionshindrade.
  • Det spelar heller ingen roll vilket stöd man har från vänner och familj som kan hjälpa till där det behövs. Oavsett situation så kan man med stöd kunna komma ut och göra det man vill.

Söker du hjälp – stöd vid hjärnskada är något som TRF Assistans kan erbjuda bland många andra tjänster och genom att kontakta dem kan du ta reda på om de kan vara något för dig.

Att sporta är positivt för alla som vill investera i sin hälsa. Varje år drabbas dock många människor av skador medan de gör det. I ett led för att stoppa detta gäller nu lag på hjälm inom flera sporter och detta är något som välkomnas av organisationer som arbetar inom området.

Den som drabbats och behöver stöd i någon form kan dock känna att det är svårt att veta hur man skall tänka för att hitta rätt bland de företag som erbjuder hjälp för funktionshindrade.

Tips för den som ska välja stödföretag

  • Ta hjälp att skapa en behovslista. Du kan behöva underlag från läkare och dessutom är det alltid bra att ta råd från andra som har liknande problem. Med detta blir det enklare att få en överblick över vad du kan kräva för att kunna leva ett riktigt gott liv trots dina utmaningar.
  • Se över kostnaderna. Även om det mesta täcks av Försäkringskassan är det ett faktum att du ibland kan behöva mer hjälp än du får rätt till enligt deras bedömning. Därför gäller det att veta ur du skall lägga upp det hela för att du skall kunna få råd och det stöd du behöver och förtjänar.
  • Fråga ditt nätverk. Hör runt bland människor du känner och har förtroende för. Kanske har någon av dessa egen erfarenhet av stödverksamhet och kan rekommendera ett bra företag som arbetar med att stödja människor med funktionshinder.
  • Sök efter information på nätet. Här kan man ofta hitta rekommendationer och omdömen från andra brukare. Dessa kan vara värdefulla för den som vill undvika oseriösa aktörer och satsa rätt från början.

Att reglerna säger hjälm inom flera sporter är något som minskar antalet hjärnskador varje år. Det är helt enkelt ett säkrare alternativ för alla som vill vara aktiva i sitt liv. Tyvärr innebär det inte att ingen drabbas så därför gäller det att ett ordentligt stödnätverk finns på plats. Intresserad av att läsa om ämnet – i denna artikel från Helsingborgs Dagblad kan man läsa om hur hjälm kan skydda mot hjärnskador inom sporten. Det är en intressant och bra artikel för alla som på något sätt kommer i kontakt med ämnet.

De allra flesta vuxna vet att livet till stor del handlar om att ta beslut. Det kan gälla allt från stora till små saker som alla spelar roll för hur just ditt liv ser ut. Genom att läsa på om sitt ämne och komma välinformerad blir det lättare att välja rätt och därmed öka sina chanser att göra bra investeringar och val.

Som funktionshindrad kan man idag leva ett riktigt bra liv och uppfylla om inte alla så åtminstone de flesta av sina drömmar. Allt handlar om att våga be om den hjälp man har rätt till och förtjänar.